Evenement

1e Vestingdag 2019
24
Jul
2019

1e Vestingdag 2019

  • Lokatie:Vesting Elburg

1e Vestingdag Elburg.

Elburger Vestingdagen voor jong en oud

ELBURG – Vestingstad Elburg heeft het programma rond voor de
gezelligste woensdagen van het jaar: De Vestingdagen. Op de woensdagen 24 en 31 juli en 7, 14 en 21 augustus vermaakt jong en oud zich binnen de stadsmuren van Elburg. Overdag zijn er naast de markten leuke activiteiten voor de kinderen. ’s Avonds wordt het gezellig op het centrale plein midden in de stad ‘de Vischmarkt’ met live muziek.

Op alle woensdagen is er de kleedjesmarkt voor kinderen tot 12 jaar. Deze kleedjesmarkt is alleen voor kinderen bedoeld en deze kunnen worden uitgespreid vanaf 8.00 uur ’s ochtends en duurt tot 17.00 uur. Aan de Bloemstraat en De Ledige Stede verkopen de kinderen hun oude speelgoed, te klein geworden kleding, spulletjes van zolder, zelf beschilderde bloempotjes en ander prullaria. De kleintjes draaien ondertussen eindeloos rondjes in de draaimolen op de Vischmarkt.

Braderie
Elke woensdag is er een gezellige braderie binnen de stadmuren. De braderie staat opgesteld van 10.00 tot 18.00 uur, ook zijn de vele winkels geopend zijn tot 18.00 uur. Alleen op de laatste Vestingdag op 21 augustus is er geen braderie, vanwege de speciale kinderdag. Op die dag is er nog meer aandacht voor kinderactiviteiten verspreid door de hele stad.

Meevaren op een Botter
U kunt meevaren met een authentieke botter en met de grote rondvaartboot (kaarten verkrijgbaar bij de boot aan de Havenkade). En wat dacht u van die eeuwenoude geveltjes en idyllische plekjes een genot voor het oog. Of wilt u liever cultuur snuiven in Elburg Vesting? Bezoek dan één van de vele musea die Elburg u te bieden heeft; Museum Elburg, de Sjoel, het nationaal Orgelmuseum, de Botterwerf en de Smederij of de Kazematten; ieder museum is een belevenis op zich.

Zomerconcerten
Iedere woensdag zijn er gratis zomerconcerten in de Grote Kerk te Elburg door het Veluws Mannenensemble o.l.v. Wim & Wilbert Magré. Het prachtige Quellhorst orgel wordt bespeeld door Wilbert Magré. Het programma bestaat onder andere uit: negro spirituals, psalmen en geestelijke liederen. Het concert wordt besloten met Vaderlandse liederen.
De optredens vinden plaats op alle vijf de Vestingdagen in de Grote Kerk, aanvang 11.00 uur en de toegang is gratis.

Live muziek
Op de woensdagavonden is het ouderwets gezellig met muziek op de Vischmarkt. Van 20.00 tot 23.00 uur staan de volgende optredens gepland:

Info Volgt!

Deel deze pagina!