Nieuwsbericht

Elburg in teken van Vaderdag op 17 juni

Elburg in teken van Vaderdag op 17 juni

Winkel Vesting Elburg

vr 9 jun 2017

Door Hanneke Bloemendaal
[ELBURG] Winkel Vesting Elburg staat op zaterdag 17 juni in het teken van Vaderdag. Terwijl de kinderen shoppen voor een leuk cadeau voor papa, kunnen de vaders in de Beekstraat een unieke collectie oldtimers bewonderen.
Het hele jaar door worden er veel activiteiten, markten en evenementen georganiseerd in Winkel Vesting Elburg. Ook aan Vaderdag, dat jaarlijks gevierd wordt op de derde zondag in juni, wordt op een sfeervolle manier aandacht geschonken. ,,In samenwerking met de ondernemers in de Vesting en DKW club Nederland hebben we een gevarieerd programma samengesteld”, vertelt Jan Blom van Trend Park enthousiast. ,,Tussen half tien en tien uur worden er prachtige oldtimers opgesteld langs de Beekstraat. Rond twaalf uur vertrekken de deelnemers voor een toertocht over de Noordwest Veluwe, waarna zij rond twee uur terugkeren naar Elburg. Tot vijf uur is er dan een static show van auto’s en motoren. Er zijn al meerdere inschrijvingen binnen van deelnemers met zeer bijzondere auto’s zoals de AutoUnion 1000 SP Coupe, de DKW F93 uit 1957 en de DKW Junior. Naast prachtige DKW auto’s zijn er ook zeldzame motoren aanwezig zoals een SB 500 uit 1937. Het zal echt een spektakel zijn om zoveel oldtimers bij elkaar te zien.”
[DKW] De DKW club Nederland is een historische voertuigenclub, die in 1975 werd opgericht. Het merk DKW is een van de voorlopers van het merk Audi en werd vooral bekend door het typische tweetact geluid. ,,Begin jaren dertig fuseerden de vier automerken Audi, Horch, Wanderer en DKW tot AutoUnion”, vertelt Ruud Wijnne van de DKW club. ,,De vier merken werden gesymboliseerd door vier ringen. Na de Tweede Wereldoorlog was alleen het merk DKW nog over dat naast auto’s ook motoren en bromfietsen maakte. Nadat AutoUnion in de zestiger jaren overgenomen werd door Volkswagen, werd het merk Audi weer geïntroduceerd.”
[VADERDAG] In Vesting Elburg zijn zo’n zeventig winkels gesitueerd met een gevarieerd aanbod aan Vaderdagcadeaus. Wie op zaterdag 17 juni bij drie verschillende winkels een aankoop doet, ontvangt bij inlevering van drie kassabonnen gratis een paar Hippe HEMA-sokken. ,,De bonnetjes zijn inwisselbaar voor sokken bij een speciale kraam die op de Vischmarkt staat. Wacht hier niet te lang mee, want er geldt wel: op is op!” Kinderen die papa extra willen verrassen kunnen gratis een T-shirt versieren bij de kramen van Zwemmer Art Supply op de Vischmarkt. Op een wit shirt kan een tekening gemaakt worden, waarna deze met acrylverf ingekleurd wordt. De verf droogt snel, dus het T-shirt mag gelijk mee naar huis. Net als voor de sokken geldt dat de voorraad T-shirts niet onbeperkt is.
Tot slot wordt een vrolijke muzikale noot geleverd door Showing & Marchingband DAP uit Apeldoorn. De band treedt geregeld op in binnen- en buitenland. ,,Alle stoere, lieve, sportieve of hippe vaders uit Elburg en omgeving zijn van harte welkom om samen met hun kinderen te komen genieten van een gezellige dag.”

Deel deze pagina!