michael kors portemonnaie nike roshe run louboutin sneaker nike air presto nike sb stefan janoski max hollister berlin oakley schweiz ray ban outlet ralph lauren pullover nike presto nike air force nike air max 2016 nike air huarache damen pandora schweiz ralph lauren schweiz nike air max thea beige oakley brillen lacoste polo pandora schmuck polo ralph lauren pullover ray ban clubmaster nike roshe nike store

Evenement

Beleef het klooster 2018
27
Okt
2018

Beleef het klooster 2018

  • Door:Museum Elburg
  • Lokatie:Museum Elburg

Voor een middag non of monnik zijn in Museum Elburg.
Het evenement ‘Beleef het Klooster’ wordt jaarlijks vier keer georganiseerd in de sfeervolle ambiance van het Agnietenklooster. Kinderen kunnen op deze dagen zichzelf omtoveren voor een non of een monnik en leren de oude gebruiken van toen. De komende kloosterdagen in 2018 zullen plaatsvinden op de zaterdagen 14 april en 27 oktober.

Het oude klooster komt tot leven. Op een kloosterdag lopen er overal nonnen door Museum Elburg die oude ambachten beoefenen en verhalen vertellen over vroeger. Kinderen kunnen die zich middag ook verkleden in een habijt en veel activiteiten doen: glas in lood ramen knutselen, kalligraferen, armbanden weven en kloostermoppen bakken. Ook bieden we rondleidingen aan over het gebouw en de tijd van de nonnen. Daarnaast draagt het Susterenkoor ‘St. Agnes’ ook bij aan de feestvreugde door een interactieve workshop met de kinderen en ouders zodat de klanken in de kapel weer zullen galmen als voorheen. Voor het herfst- en winterseizoen maken we speciale hoestdrank in de keuken van het klooster. De flesjes die de kinderen mee naar huis krijgen zijn gesponsord door Biohorma uit Elburg.

Er worden kinderactiviteiten aangeboden voor de leeftijd 5 tot en met 12 jaar en vinden plaats tussen 12.00 en 16.00 uur. Museum Elburg is geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie verkrijgt u bij Museum Elburg.

Deel deze pagina!